Praktisch


Voordat je bij Snowsports Zwolle komt skiën of snowboarden, is het handig om een aantal dingen te weten. Wij hebben alle praktische informatie en de veel gestelde vragen voor je verzameld. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wat moet je weten?

Benodigdheden

• Ski’s, snowboards, een helm, stokken en schoenen zijn inbegrepen.
• Eigen schoenen en helm wordt aangeraden.
• Eigen ski’s en snowboards zijn niet geschikt voor onze banen.
• Zorg dat je minimaal 15 minuten voor je eerste les aanwezig bent.
• Draag een dunne skibroek of een lange broek die nat mag worden.
• Helmen zijn verplicht, deze zijn bij ons gratis beschikbaar.
• Een uur ski-training bestaat uit 3 blokken van 10 minuten.
• Een uur snowboard-training bestaat uit 2 blokken van 15 minuten.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag

1Mag ik mijn eigen materialen meenemen?
Je mag bij Snowsports Zwolle je eigen ski- of snowboardschoenen en helm meenemen als je die hebt. Eigen ski’s en snowboards mag je helaas niet gebruiken op onze baan. Wij hebben speciale materialen voor onze banen. Deze bij de prijs zijn inbegrepen. Je hoeft alleen te zorgen voor geschikte kleding.
2Welke kleding moet ik aandoen?
Wanneer je bij ons komt skiën of snowboarden is het verstandig om een shirt of dunne trui met lange mouwen aan te doen. Verder raden wij je aan om een dunne skibroek te dragen. Heb je deze niet? Dan is een joggingbroek ook voldoende. De baan is vochtig, dus je kleding kan nat worden. Het is verstandig om daar rekening mee te houden.
3Is het koud op de indoorrollerbaan?
Het is niet koud op de indoorrollerbaan, er heerst een normale ‘sporthaltemperatuur’. Je hoeft dus geen dikke kleding aan te doen, maar we raden je wel aan om een lange broek en een shirt of trui met lange mouwen aan te trekken.
4Hoeveel lessen heb ik nodig?
Hoeveel lessen je nodig hebt, hangt af van diverse factoren en welke doelstelling je hebt of welk resultaat je wilt halen. Het is daarom lastig om een specifiek aantal te zeggen. Gemiddeld zijn 5 tot 7 lessen voldoende om goed voorbereid op vakantie te gaan. Minder kan uiteraard ook, om “even het gevoel” te krijgen. Onze kennismakingsles is een goede optie om te bepalen wat je wensen zijn en hoeveel lessen je nodig hebt.
5Welke training past bij mij?
Snowsports Zwolle heeft een uitgebreid en divers aanbod lessen. Bekijk ons lesaanbod eens om te kijken wat je aanspreekt. Je kunt er uiteraard ook altijd voor kiezen om eerst een kennismakingsles te volgen. Op deze manier kun je bepalen wat bij jou past.
6Ik heb al veel ervaring in de sneeuw, kan ik dan nog wel leren op een rollerbaan?
Tussen skiën of snowboarden in de sneeuw of op een rollerbaan zit verschil. Op de rollerbaan gaan we vooral bezig met je techniek en perfectioneren daarvan. De rollerbanen zijn voorzien van spiegels waarin je jezelf kan zien skiën of snowboarden. Ook word je één op één gecoacht door onze instructeur. Je zult merken dat je techniek, balansgevoel, coördinatie en conditie met stappen vooruit gaan. Bovenal is skiën op de indoor rolbaan bij ons gewoon erg leuk om te doen!
7Kan ik ook vrij skiën of snowboarden?
In verband met de veiligheid is het niet mogelijk om vrij te skiën of snowboarden. Er moet altijd een instructeur aanwezig zijn, voor het veilig bedienen van de banen.
8Is skiën of snowboarden op een rollerbaan wel veilig?
Skiën en snowboarden brengen risico’s met zich mee. Wij doen er alles aan om het risico op blessures zo veel mogelijk te beperken. Wanneer je bij ons op de rollerbaan aan het skiën of snowboarden bent, sta je altijd onder toezicht van een opgeleide instructeur. Bij een (dreigende) val zet de instructeur de baan direct uit met een afstandsbediening die hij of zij in de hand heeft. Daarnaast zijn onze banen uitgerust met de nieuwste technologie. Mocht de instructeur onverhoopt de baan te laat uitzetten, dan zal de baan automatisch uitgaan.

Daarnaast adviseren wij het volgende om de risico’s te beperken:
- Drink geen alcohol voor of tijdens de training.
- Zorg voor een goede basisconditie.
- Draag beschermende kleding (lange skibroek en lange mouwen).
- Draag een helm.
9Ik heb hoogtevrees, kan ik wel trainen?
Hoogtevrees hoeft geen punt te zijn tijdens de wintersportvakantie. Sommige mensen met hoogtevrees ervaren tijdens het skiën of snowboarden geen angst. Met onze trainingen op de rollerbaan train je op techniek, hierdoor kun je met meer zelfvertrouwen en minder angst op wintersport.

STAAT JOUW VRAAG HIER NIET TUSSEN?

Contact opnemen
Reserveren